over AV Holten

 1. Algemene informatie
 2. leeftijdsindeling
 3. Jeugd
 4. Senioren
 5. G-atletiek
 6. Clubtenue
 7. Sportkeuring
 8. Activiteiten
 9. Nieuwsbrief
 10. Beleidsplan
 11. Opmerkingen

Algemene informatie

De vereniging is begonnen met een aantal hardloopliefhebbers die op 15 mei 1971 een hardloopclub oprichten. In 1972 krijgt deze club de naam HATRIC (Holtense atletiek- en trimclub).In 1974 wordt deze club als afdeling atletiek ondergebracht bij de omnivereniging SV Holten. In 1971 werd door enkele enthousiaste lopers de afdeling Atletiek als onderdeel van de S.V. Holten opgericht. Vanaf 2 juli 2004 is de Atletiek Vereniging Holten een zelfstandige vereniging.

De AV Holten is inmiddels uitgegroeid tot een vereniging van rond de 200 leden. De AV Holten vindt het belangrijk om de leden in staat te stellen om op een plezierige manier met atletiek bezig te zijn. Zowel de jogger als de wedstrijdatleet worden gewaardeerd en gerespecteerd. Naast het lopen, kun je diverse andere atletiekonderdelen, zoals hoog- en verspringen, speerwerpen, kogelstoten, discuswerpen en hordelopen beoefenen. Ook kent de AV Holten de mogelijkheid voor verstandelijk gehandicapten om de atletieksport te beoefenen (G-atletiek).  Voordat je de keuze maakt om lid te worden van de AV Holten , is het mogelijk om vrijblijvend aan een viertal trainingen mee te doen. Op deze website worden de belangrijkste zaken van de AV Holten behandeld. Mocht je desondanks nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen met één van de bestuursleden of trainers.

AV Holten traint op:
Sportpark meermanskamp
Valkenweg 4
7451HN Holten

Jeugdlid van AV Holten, wat houdt dat in?

Bij AV Holten ben je van harte welkom om 4 keer mee te trainen om kennis te maken met onze sport. Atletiek is een veelzijdige sport en goed voor je motorische ontwikkeling. Onderdelen van de training zijn bijvoorbeeld, hardlopen (houding en stabiliteit zijn belangrijk) ver- en hoogspringen, balwerpen, kogelstoten, speerwerpen, discuswerpen en hordelopen.

Er wordt in diverse niveaugroepen training gegeven aan de jeugd: De jongste jeugdleden maken op een speelse manier kennis met de atletiek. Diverse loop- en springvormen komen aan de orde en het gooien met een bal is o.a. voorbereiding op het latere speerwerpen. De jeugdleden vanaf 6 / 12  jaar krijgen te maken met spring-, loop- en werpnummers op onze accommodatie. Technische ondersteuning helpt ze om nog vaardiger te worden. De eigen prestatie is belangrijk, maar het plezier blijft voorop staan. Deelname aan wedstrijden wordt gestimuleerd.

We hopen dat je hier plezier aan beleeft. Smaakt het voor jou naar meer? Zo ja, dan nodigen we je van harte uit lid te worden.

De trainingen vinden plaats op vrijdag van 17.00 tot 18.00 voor de jeugd van 6 t/m 12 jaar.
Voor jeugd van 12 t/m 18 jaar  van 18.00 tot 19.30 .

Voor de jeugd vanaf 12 jaar bestaat een extra trainingsmogelijkheid bij AV Rijssen, de trainer kan hierover meer informatie geven.

De trainingen vinden plaats op het atletiekveld (Meermanskamp). In de winter (eind oktober t/m eind maart) trainen de jeugdleden van 6 t/m 12 jaar in een gymzaal.

Wedstrijden

Het is leuk en gezellig om de trainingen van AV Holten te combineren met een aantal jeugdatletiekwedstrijden.

Sportieve activiteiten

Jaarlijks beoordelen we welke andere activiteiten we voor de jeugd organiseren.

 Contributie per jaar

Pupillen     6 t/m 12 jaar : € 76 (jaarcontributie incl. licentiekosten Atletiekunie)

Junioren  12 t/m 18 jaar : € 88 (jaarcontributie incl. licentiekosten Atletiekunie)

Bij aanmelding rekent AV Holten eenmalig € 5,50 aan inschrijvingskosten.

Vragen? Neem gerust contact op met  de trainers: Dieuwertje Kuppens tel.06-19818542 Ronald wissink 06-51003798 en Joke Stevens 06-33000771
Van ouders/verzorgers verwacht AV Holten actieve betrokkenheid als chauffeur/supporter bij wedstrijden en af en toe hulp bij de organisatie van een activiteit.

leeftijdsindeling

mini-pupillen 6 en 7 jaar
pupillen C 7 jaar
pupillen B 8 jaar
pupillen A 9 en 10 jaar
junioren D 11 en 12 jaar
junioren C 13 en 14 jaar
junioren B 15 en 16 jaar
junioren A 17 en 18 jaar
senioren vanaf 19 jaar
masters vrouw vanaf 35 jaar
masters man vanaf 40 jaar

De leeftijd op 1 januari van het jaar is bepalend, bij masters is de indeling gebaseerd op de geboortedag.

Senioren

Bij de Holtense atletiek richten praktisch alle senioren zich op het lopen. De senioren lopen hun rondjes op maandagavond en woensdagavond. Op de maandagavond loopt een grote groep, merendeels vrouwen, aangevuld met een tiental heren, in een uiterst gezellige sfeer, de nodige trainingsrondjes olv de looptrainers. Op de woensdag wordt vooral door wat snellere lopers getraind. Zowel de recreatieve als de meer prestatiegerichte atleet kan op zowel de maandag- als de woensdagavond aan zijn trekken komen. Als het een keer slecht weer is en de atletiekbaan minder begaanbaar is, wijken wij voor onze trainingsrondjes uit naar het nabijgelegen goed verlichte, verkeersarme villapark.In het voorjaar en de zomer wordt er ook in de prachtige holterberg getraind.
Veel aandacht wordt er besteed aan de warming-up als voorbereiding op het programma en de cooling-down na afloop. Het is belangrijk om de eigen wensen (qua presteren e.d.) duidelijk te maken aan de trainers.

Trainingstijden: van 20.00 tot 21.30 uur.

Tevens is er een groep die onder leiding van Meindert Koopman traint, deze groep is prestatie gericht, en hier lopen de snelle dames en heren.

Clubtenue

Atleten die met  wedstrijden mee doen, zijn verplicht (jeugd) het shirt van onze vereniging te dragen. Voor de Senioren is het niet verplicht, maar worden wel zoveel mogelijk verzocht het clubshirt bij wedstrijden te dragen.

Sportkeuring

Iedereen die sportief bezig is doet er verstandig aan zich sportmedisch te laten keuren.
Er is één erkend SMA in Twente en de stedendriehoek, en dat is SMA OOST. De keuringen voor SMA Oost worden uitgevoerd in Almelo of Deventer (Scheg). Naast preventieve onderzoeken, kan men ook terecht bij de sportarts voor een blessure. Dit kan met en zonder verwijzing van de huisarts.
Nummer van het secretariaat is 053-4343888
Meer informatie vindt u op http://www.smaoostnederland.nl/

Activiteiten

Een aantal vaste wedstrijden op de kalender wordt jaarlijks door een wisselende groep atleten bezocht: de midwinter marathon in Apeldoorn gevolgd door de traditionele boerenkoolmaaltijd (begin febr.) en de crosslopen in de regio (nov -mrt). Daarnaast kent de vereniging een aantal eigen wedstrijden, deelname hieraan wordt gestimuleerd:

(Januari): Holterbergcross, deel uitmakend van het crosscircuit van het Oosten , een vijftal crossen in  Rijssen, Nijverdal,  Holten, Wierden en Markelo

(Oktober): Diepe Hel Holterbergloop. Deze loop met regionale uitstraling wordt in samenwerking met “Atletics”, de atletiekvereniging uit Nijverdal, georganiseerd.

Op de trainingen worden regelmatig data’s van wedstrijden in de regio doorgegeven. Men gaat hier vaak in groepsverband naartoe.

De jeugd wordt regelmatig uitgenodigd deel te nemen aan wedstrijden. Per wedstrijd (bij de oudere jeugd per onderdeel) moet rekening worden gehouden met een bedrag aan inschrijfgeld van ca 3 euro. De vereniging betaalt dit in eerste instantie en zal de bedragen op een later moment automatisch incasseren bij de leden die hebben deelgenomen.

Naast alle sportieve zaken besteedt de vereniging ook veel aandacht aan andere vormen van ontspanning zoals de jaarlijkse familiecross in januari voor alle leden en hun gezin/familie.

Nieuwsbrief

Er wordt periodiek een nieuwsbrief per e-mail verstuurd. Iedereen kan kopij insturen naar de Nieuwsbrief contactpersoon (zie onder organisatie).

Beleidsplan

hier kunt u het beleidsplan van de AV Holten downloaden als pdf

Opmerkingen

Opmerkingen over deze site, aanvullingen en reacties, zijn van harte welkom. Ook reacties en opmerkingen over de atletiekvereniging Holten of over één van de door haar georganiseerde wedstrijden zijn welkom. Je kunt deze mailen naar: klik om een mail te sturen.