Jeugdlid AV Holten Ike Donkers als eerste over de finish tijdens FBK games

Een groep jeugdleden van de Atletiekvereniging Holten heeft op donderdag 21 mei deelgenomen aan een Kidsrun van 800 meter, die in het FBK stadion in Hengelo plaatsvond. Met deze Kidsrun konden kinderen tot en met twaalf jaar ervaren hoe het is om te lopen in een professioneel atletiekstadion. De twintig snelste meisjes en de twintig snelste jongens kwalificeerden zich voor een Kidsrun van één kilometer tijdens de FBK games op zondag 24 mei. Deze kinderen mochten in een vol stadion uit maken wie de snelste was. Van AV Holten hebben twee jeugdleden, Ike Donkers en Marit Kolkman zich voor de wedstrijd van zondag gekwalificeerd. En dat ging geweldig. Ike heeft met een tijd van 3,43 minuten bij de meisjes een eerste plaats behaald en Marit wist in 3,59 minuten een zesde plek te bemachtigen.
Ike: “Het was erg leuk en nieuw voor mij, want ik had nog nooit op een echte atletiekbaan gelopen. Bij de voorrondes op donderdag werd ik 4e en dat had ik nooit verwacht. Bij de start op zondag stond ik direct vooraan in de eerste baan. De start ging heel raar, want er vielen een aantal kinderen. Gelukkig kon ik doorrennen. Na twee rondes hoorde ik mijn vader roepen dat ik eerste was. Dat vond ik super dus ging ik nog harder rennen. Mijn tijd was 3,43 minuten en daarmee had ik de eerste plek van de meisjes. Ik kreeg bloemen en een hele mooie beker van Thijmen Kupers. Daarna werd ik nog geïnterviewd voor de radio en televisie. Het was een super leuke dag, ook om onze andere Nederlandse topatleten te zien sporten.”
Marit: “Ik vond het super leuk om zoiets een keer mee te maken. Om in zo’n groot stadion te mogen lopen, waar ook bekende mensen zoals Dafne Schippers lopen. Ik vond het donderdag al gaaf, maar afgelopen zondag was nog gaver! Ik heb ook nog een handtekening gekregen van Sosthene Moguenara; zij was zondag eerste bij het verspringen.”

fbk-games-2015