Wijziging afstanden Diepe Hel Holterbergloop 2015

Op zaterdag 31 oktober zal de 28e Diepe Hel Holterbergloop plaats vinden. Dit jaar is de finish (locatie) op de Dorpsstraat in Holten.

De organisatie heeft er voor gekozen om na 27 jaar een wijziging in de afstanden door te voeren. Hiermee wil de organisatie gehoor geven aan de veel gehoorde feedback van deelnemers. Zij gaven aan dat met name tijdens de 10 mijl het erg vol werd op het parcours zodra de lopers elkaar tegen komen. Voorzitter Meindert Koopman vult aan: Wij vonden het jammer dat het parcours niet ten volle werd benut. De 5 mijl lopers kwamen niet bij de Diepe Hel, wat toch onze naamgever is. Als de start in Holten was misten ze net de Diepe Hel en bij de start in Nijverdal idem dito. Het wedstrijdprogramma heeft 27 jaar goed gefunctioneerd maar om de drukte op te vangen en meer lopers te laten genieten van de Diepe Hel vinden wij het tijd voor verandering.

Nieuwe afstanden
Op 31 oktober zullen de deelnemers de nieuwe afstanden afleggen. De jonge wedstrijdlopers en beginnende hardlopers kunnen kiezen voor een mooie 5 km over de flanken van de Holterberg met onder andere de Motieweg. De ervaren lopers kunnen de uitdaging aan met de Holterberg en de Diepe Hel. Met de 20 km zullen zij de hele Holterberg van Holten naar Nijverdal en weer terug moeten bedwingen, een uitdaging van formaat!

De hoofdafstand wordt de 10 km, op deze afstand zullen de wedstrijdlopers strijden om de eer en de prijzen. De 10 km zal een van A naar B parcours worden wat betekent dat de lopers zullen starten vanaf de Nijverdalse kant en finishen in Holten, onderweg komen ze dan zowel de heidevelden als de heuvels tegen, met daarin uiteraard de Diepe Hel, die het parcours zo uniek maken. Met als bijkomend voordeel dat de lopers op het parcours meer ruimte krijgen. De organisatie zal bussen inzetten om de deelnemers te vervoeren naar start.

Benieuwd naar de nieuwe routes? Deze zijn te vinden op www.diepehelholterbergloop.nl

Vanaf april is het mogelijk je in te schrijven voor één van de afstanden tijdens de 28e editie van de Diepe Hel Holterbergloop. Er zal weer gewerkt worden met het principe vol=vol.

Sportieve groet,
Organisatie Diepe Hel Holterbergloop